Just A Story//
Bounjour !
Hey ! Good days to you!

Welcome to my site !
Behave yourself here. no spamming, rude word and childish act!

stalkers
best view with google chrome
right-click disabled
editor: Kyra Azmi


Ouu yaa ! Behave yourself here. you can ➜
+Follow | Go Home
Story | MyBio | MyBoy |
About
yes! i'm owner !


➜ Shakirah Azmi
➜ 18 Disember
➜ UiTMT student


Tagboard
Footprints here!


Credits

Template : Dinie Hanani
Editor : Shakirah Azmi
Image : We♥it
Best view : Google Chrome
Re-edit by : Kyra Azmi

18 Julai (Isnin)
Ahad, 17 Julai 2016 | 11:25 PG | 0 Awesome People
Assalamualaikum w.b.t

sekarang jam kat handphone aku tunjuk pukul 1.45 pagi.. patutnya time ni aku dah tidur..patutnya lah. haHAha, tapi sebab aku asyik fikir tak habih-habih, jadi aku kena jugak luah tak kira apa pun jadi, mengantuk ka, mamai ka, tak kira! aku nak update jugak! nak update jugak!!!!
haa ambek kauu, tanda seru.. emosi sungguh aku pepagi nie, hmm
aku nak cakap, benda nie aku pendam dekat 2 bulan jugak lah, start dari awal sem ni. hm lama kan, okay takda laa lama mana, bagi aku lama sebab selalunya cerita sedih ni aku akan luah kat someone or kat sini tak sampai tempoh sehari.. tapi sebab aku busy sangat kot.. kot je laa kan..
tapi aku dah luah dekat someone! bukan someone, sometwo, somethree dah, hm
mungkin sebab bukan orang yang betul kot.. sebab tuu sampai la aku sedih bila benda tuu terlintas kat kepala otak aku ni haa .. so cerita dia camnie.. bestfriend since pra dip aku tadi mai bilik aku.. okay lagumana aku boleh masuk kolej apa semua tuu nanti aku cerita bab lain, so jangan dok tanya banyak.. kita teruih p kat cerita sedih aku yang tak berapa sedih ni. hahahahha
aku bukan anak orang senang, bukan fakir miskin.
okay, aku mai dari family yang tak berapa nak kaya, senang kata cukup makan pakai laa..
macam yang hampa tau, aku student UiTM last sem. LAST SEM! Hm hakikatnya belum last sem.. BUKAN k BUKAN ! aku ada paper lagi nak kena carry sem depan.. so bestie aku ni tanya laa. hm dia tanya ke ka aku yang story, tah tak ingat laa.. yang pasti benda ni terbuka lah..
hm kalau tak silap aku mengadu kot, ha ye laa betul lah tuh!
duit banyak nak guna!
terus terang aku cakap, sejak result sem ni aku jatuh merundum, aku memang nekad nak berhenti..
aku nak berhenti sebab aku tau, mama ngan papa tak mampu nak tanggung.
sebabkan aku punya result jatuh, PTPTN aku sem depan tak dapat, so automatik lah kan sem depan aku hilang punca pendapatan. hm pendapatan ke ? alah lebih kuranglah kan.. serius cakap, aku nak berhenti pun bukan suka suka, kalau anggaran kasaq aku dalam 3K jugak nak guna..
aduii matilah nak! mana nak cari 3K dalam masa terdekat ni..
kenapa banyak? ye lah.. yuran 500, barangan peribadi, makan minum selama 4 bulan 500 .. duit keta 500 , insuran 1000.. perghh !  banyak tuhh.. ye laa start dari sem satu, aku berharap duit pt je tampung aku weh, takde nak minta-minta, kalau minta pun mak aku mampu bagi 50 untuk sebulan.. haha ada lagi ka orang boleh hidup 50 sebulan ? ada! aku je laa. hahaha
tu pun aku still malu nak minta, sebab aku tau mama papa mana nak ada duit. 
ohh keta ada, kaya lah tuh!
hm! sumpah nyesal.. aku ni dulu bangang,, sumpah cakap.. dah tau mak ayah tak kaya, boleh buat perangai nak keta, mak weh mak, confirm tak sampai hati, diusahanya sampai dapat keluarkan sebijik kat aku ni.. aku pun dah janji, start 2017, aku bayar duit keta semua, aku nak tolong mak aku.. tetiba pula jadi camni.. kena carry paper! sumpah aku sedih,.. aku tak tunaikan janji, aku tambahkan kesusahan yang ada lagi lah! tambah pula mama papa aku sakit :'(
banyak sangat nak guna duit.. aku betul dalam dilema.. tapi sebab mama papa aku still lagi kuat, still lagi ada kat UiTM ni.. aku nak mama papa tengok aku grad
hm mata aku masuk habuk! sapa potong bawang pepagi ni
ayat uang mama aku cakap aku takleh lupa.. "takpa kak! lagi berapa bulan ja untuk masa depan", "kak sem ni last kan, boleh tolong mama lepas ni" ya Allah, ya Allah! aku tak kuat!
macam mana aku nak berdepan dengan mak aku, aku taknak dia sedih.. aku lah satu-satu harapan family, aku anak sulung! tambah mak aku tak kerja, harapkan ayah aku yang baru baik sakit.. keja sapu sampah jaa dulu.. laa naik pangkat sikit! tapi aku tak pernah malu dengan keja pak aku ni..
aku tau dia kerja siang malam nak cari duit lebih.. aku jaa yang tak reti nak balas jasa. patut habis on time lah kan, nak bagi mak ayah bangga..ni aku bagi susah depa pulak dah.. dengan banyak duit nak pakai lagi.. adui lah!
tak minta apa, cuma minta ada yang nak bagi aku semangat!
even sebelum ni ada story kat someone.. dapat semnagat time tu je laa. bukan selalu pun dapat haa.. bebila je aku boleh down.. senang kata bagi aku perhatian. tak minta banyak pun, cukup laa ada yang sudi teman aku, ada time aku susah senang. hm! berangan lah..semua busy! ada life lah katakan. hahahaha. tah lah ! taktau nak story apa lagi.. ayaq mata dok keluaq tak habih-habih..
teringat muka mama papa !

btw thanks laasudi baca.. banyak lagi nak cerita tapi tak larat nak taip.. hati pilu sangat dah nie! to my bestie, maceh laa sebab sudi menangih ngan aku.. aku punya tahan tanak bagi hang tau aku nangeh, last hg yang nangeh,, hahaha bukan masalah hg pun, aku cuma luah jaa.. over betul hg ni. haha
apa-apa pun thank you sebab sudi dengaq luahan hati aku.. yang tak kenai aku toksah dok judge aku sangat! kenai aku dulu baru mai sembang buruk-buruk pasai aku,
dah-dah ! t aku update lain.. aku nak layan feeling ni..
aku yakin Allah ada dengan aku. kk selamat malam !



Old things | New things